Erasmus+ ösztöndíjak

A felsőoktatási intézményeknek az Európai Unió hétéves költségvetési időszakához kötődően hétévente pályázniuk kell az Európai Bizottsághoz az Erasmus programban való részvételre. A pályázatban az intézményi adatok mellett meg kell fogalmazni az Erasmus program működtetésének intézményi hátterét, valamint az intézmény nemzetközi stratégiáját.

Intézményünk az Erasmus+ Program mobilitási projektjeiben kiemelkedő teljesítményt nyújtott a 2014-2020-as programszakaszban, ennek köszönhetően hazánk legmagasabb külföldi mobilitási ösztöndíjkeretével rendelkezik, mellyel 400 külföldi egyetemre juthatnak el hallgatóink. Európában olyan rangos Erasmus partneregyetemekkel büszkélkedhetünk, mint a Wageningen University and Research, a bécsi BOKU, a Warsaw University of Life Sciences és az AgroParisTech. Európán kívül több egzotikus, távoli országgal (például Argentína, Bhután, Dél-Afrikai Köztársaság, Dominikai Köztársaság, Etiópia, Fidzsi, Ghána, Kambodzsa és Kenya) sikerült mobilitási együttműködést kialakítani az Erasmus+ Nemzetközi Kreditmobilitási program keretében. A QS World Ranking 2020-as világ ranglista 14. helyén szereplő Cornell University College of Agriculture and Life Sciences-szel szintén az Erasmus+ Kreditmobilitási programban elnyert támogatás segítségével tudjuk az együttműködésünket elmélyíteni.

Az Erasmus Program 2021-2027 között megvalósuló szakaszára minden eddiginél magasabb, több mint 26 milliárd eurót, dedikált az EU. Fő célkitűzései, hogy változatos projektlehetőségek támogatásával az Európai Oktatási Térség megvalósuljon 2025-re, rugalmasabb mobilitási formákkal és jobb hozzáférhetőséggel szélesebb rétegek számára. Kiemelten támogat olyan innovatív kezdeményezéseket, mint például az Európai Egyetemi Szövetségek vagy az Erasmus Mundus Joint Master Degree kezdeményezések.

Szent István Egyetem Erasmus Charter for Higher Education (2014-2020)

MATE Erasmus Charter (2021-2027)
Erasmus Charter for Higher Education Application (SZIU-ra beadott 2021-2027)

Partneregyetemek

Hallgatói mobilitás