Tudományos diákkör

A MATE intézetei közzétették a 2021/22. tanévi Intézeti Tudományos Diákköri Konferencia felhívásaikat

„A TDK, a tudományos diákköri mozgalom 70 éve működik Magyarországon. Lényege a tanár és a diák alkotó együttműködése, amely a tehetséggondozás sajátos formája a felsőoktatásban. Célja, hogy tudományos műhelymunkát és ezzel minőségi többlettudást, alkotási alkalmat adjon az arra vállalkozó egyetemistáknak és főiskolásoknak, akik felsőoktatási tanulmányaik mellett készek arra, hogy többlettőkét gyűjtsenek szakmai és/vagy tudományos karrierálmaik megvalósításához.” Dr. Szendrő Péter az OTDT elnöke ( https://otdk.hu/otdt)

Felsőoktatási intézményünk minden tanéveben megrendezi Tudományos Diákköri Konferenciáját. Az intézményi TDK-n kiválóan szereplő hallgatók juthatnak tovább az Országos Tudományos Diákköri Konferenciára (OTDK). Az intézményi TDK szervezése során, készülve az országos megmérettetésre, a tudományos diákkörös hallgató témájának leginkább megfelelő tartalmi és formai előírásokat (is) figyelembe véve kérik a MATE Intézetek a pályamunkákat.

A következő OTDK 2023. tavaszán, 16 különböző szekcióban zajlik majd a Kárpát-medencében!

A szekciók sajátosságait tükröző, szekciónként részben eltérő további részvételi szabályokat a szakterületek meghatározó felsőoktatási intézményeit képviselő szakmai bizottságok és a rendező intézmények közösen alakítják ki, és azokat a központi felhívást kiegészítő szekció felhívásokban teszik közzé. Érdemes megnézni az előző OTDK felhívását is, hiszen jelentős változás nem jellemző!

35. OTDK (2021.) központi felhívása: https://otdk.hu/otdk/kozponti-felhivas

35. OTDK szekcióinak felhívásai: https://otdk.hu/hallgatoknak/szekcio-felhivasok

Felkeltettük az érdeklődésedet? Akkor nézd meg „Hogyan TDK-zz?” A TDK folyamata a témaválasztástól az OTDK-ig: https://otdk.hu/hallgatoknak/hogyan-tdk-zz

 

MATE 2021/22. tanévi Tudományos Diákköri Konferenciák

A MATE intézetei közzétették a 2021/22. tanévi Intézeti Tudományos Diákköri Konferencia felhívásaikat. Az intézetek tudományterületi diszciplínáiknak megfelelően hirdették meg a tématerületeket, melyekre a MATE-n tanuló azon hallgatók jelentkezését várják, akik tanulmányaik folytatása mellett olyan diáktudományos tevékenységet folytatnak, amely az adott intézet profiljához illik, önképzési céllal valósul meg és azt a hallgató színvonalas pályamunkaként elkészíti, majd a Tudományos Diákköri Konferencián bemutatja.

A MATE intézetek maguk jelentkeztetik a saját intézeti diszciplína szerinti tématerülettel foglalkozó hallgatókat, szervezik meg számukra a szekciókat 2021. november 24-én a MATE valamennyi Campusán. Amennyiben kérdése van, keresse a felhívásban megjelölt Intézeti Tudományos Diákköri vezetőt vagy szervezőt!

 

Az intézetek TDK felhívásai:

Akvakultúra és Környezetbiztonsági Intézet TDK Felhívása

Állattenyésztési Tudományok Intézet TDK Felhívása

Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet TDK Felhívása

Élettani és Takarmányozástani Intézet TDK Felhívása

Fenntartható Fejlesztés és Gazdálkodás Intézet TDK Felhívása

Gazdaságtudományi Intézet TDK Felhívása

Genetika és Biotechnológia Intézet TDK Felhívása

Kertészettudományi Intézet TDK Felhívása

Környezettudományi Intézet TDK Felhívása

Műszaki Intézet TDK Felhívása

Neveléstudományi Intézet TDK Felhívása

Növénytermesztési-tudományok Intézet TDK Felhívása

Növényvédelmi Intézet TDK Felhívása

Rippl-Rónai Művészeti Intézet TDK Felhívása

Szőlészeti és Borászati Intézet TDK Felhívása

Tájépítészeti, Településtervezési és Díszkertészeti Intézet TDK Felhívása

Üzleti Szabályozás és Információmenedzsment Intézet TDK Felhívása

Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézet TDK Felhívása